Γίνομαι Μέλος του ΕΝΑ

Το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ συμπληρώνει έξι χρόνια ενεργής παρουσίας στη δημόσια σφαίρα. Ξεκίνησε τη διαδρομή του ως ένα πειραματικό εγχείρημα σε μια μεταβατική για την Ελλάδα περίοδο. Σε μια εποχή κατά την οποία, έπειτα από μια πολυετή και πολυεπίπεδη κρίση, δημιουργούνταν οι προϋποθέσεις για την υπέρβασή της, επιδίωξή του ήταν να παρέμβει στα δημόσια πράγματα με λόγο έγκυρο και ουσιαστικό. Με σαφή τοποθέτηση, αλλά χωρίς εξαρτήσεις, με ισχυρές πεποιθήσεις, αλλά πάντα με κριτική και αναστοχαστική διάθεση, το ΕΝΑ επιχειρεί έκτοτε να συμβάλει στη διαμόρφωση και ανάδειξη προοδευτικών εναλλακτικών για την πολιτική, την οικονομία και την κοινωνία, με έμφαση τόσο στις θεωρητικές προϋποθέσεις όσο και στις εφαρμοσμένες πολιτικές.

Σε αυτή την εξαετία, μέσα από αναλύσεις, κείμενα πολιτικής, συνεντεύξεις, εκδηλώσεις, σεμινάρια και περιοδικές εκδόσεις, το ΕΝΑ ωριμάζει και εμπλουτίζει διαρκώς τη δουλειά του. Παράλληλα όμως, μαθαίνει και αξιολογεί τη δράση του, χάρη στη συμβολή δεκάδων ανθρώπων από το χώρο της επιστήμης, των γραμμάτων και των τεχνών που την πλαισιώνουν, αλλά και στην ενθουσιώδη στήριξη και συμμετοχή των μελών, των φίλων του και όσων άλλων την παρακολουθούν.

Στον απόηχο της πανδημικής κρίσης και εν μέσω νέας, άγνωστων διαστάσεων, γεωπολιτικής και ενεργειακής κρίσης, το ΕΝΑ επιχειρεί να πολλαπλασιάσει τις δυνάμεις του, να διευρύνει την απεύθυνση και το ακροατήριό του και να προσελκύσει το ενδιαφέρον ανθρώπων που πιστεύουν ότι θέλουν και μπορούν, με τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, να ενδυναμώσουν αυτό το εγχείρημα.


Τα μέλη λαμβάνουν πρώτα τις νέες δημοσιεύσεις του ΕΝΑ, έχουν προτεραιότητα συμμετοχής σε κλειστά εργαστήρια, λαμβάνουν τακτικό newsletter ενημέρωσης για δραστηριότητες του Ινστιτούτου και έχουν προνομιακές εκπτώσεις στις έντυπες εκδόσεις.

 



     

    * Το ΕΝΑ είναι μια ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πρωτοβουλία. Για την πραγμάτωση των σκοπών του στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην οικονομική συνδρομή των μελών και των φίλων του, καθώς και σε χορηγίες και δωρεές. Αφότου η αίτηση εγγραφής τους σταλεί, τα μέλη μπορούν να καταθέτουν την εφάπαξ δαπάνη εγγραφής (5,00€) και την ετήσια συνδρομή τους (20,00€/ φοιτητική συνδρομή 10,00€) στον τραπεζικό λογαριασμό με αριθμό GR 4501 1010 4000 0010 4003 5564 9 που διατηρεί το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Ιδεών και Πολιτικών στην Εθνική Τράπεζα.

    ** Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 210 3642178.

    Ena Institute