Η Δρ. Αγγελική Δημητριάδη είναι Επικεφαλής της Μονάδας Μεταναστευτικής Πολιτικής και Υπεύθυνη Χρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων στο Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ENA. Είναι πολιτική επιστήμονας με εξειδίκευση στην παράτυπη μετανάστευση και το άσυλο, καθώς και στην αλληλεπίδραση μεταξύ της μετανάστευσης και των πολιτικών αποτροπής και προστασίας. Η έρευνά της επικεντρώνεται στην Ευρώπη, ιδίως στις χώρες προορισμού και στις χώρες διέλευσης (Τουρκία). Είναι Επίκουρη καθηγήτρια στο CYA και διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του ΕΚΠΑ, με αντικείμενο τη μετανάστευση και την πολιτική ασύλου.

Τη περίοδο 2012-2021 ήταν Κύρια Ερευνήτρια στο ΕΛΙΑΜΕΠ  και επικεφαλής του Προγράμματος Μετανάστευσης (2017-2021). Ήταν επίσης ερευνήτρια στο Global Public Policy Institute (GPPi) του Βερολίνου (2021-2022), και επισκέπτρια ερευνήτρια στο European Council on Foreign Relations (ECFR) σε θέματα μετανάστευσης και πολιτικής ασύλου (2015-2016). Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ακαδημαϊκές εκδόσεις και περιοδικά είναι συγγραφέας δύο μονογραφιών: “Διέλευση και Μετανάστευση στην Ελλάδα: Η περίπτωση των Αφγανών, Πακιστανών και Μπανγκλαντεσιανών” (ΝΗΣΟΣ 2013) και “Afghan migration to Europe: at the margins, looking in” (Palgrave, 2018) και (συν)επιμελήτρια της έκδοσης «Ευρωπαϊκές Αξίες Και Προσφυγική “Κρίση” (2022, μαζί με τον Δρ, Χάρη Μαλαμίδη) από τις Εκδόσεις ΝΗΣΟΣ.

Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (2012), μεταπτυχιακού διπλώματος από το King’s College του Λονδίνου (2003) και πτυχίου από το London School of Economics (2002).