Το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ συμμετείχε ως knowledge partner στο 10ο Συνέδριο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη (Regional Growth Conference) που διοργανώθηκε από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, 9-11 Ιουνίου 2022, στο συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, το ΕΝΑ διοργάνωσε την Παρασκευή 10 Ιουνίου συνεδρία με θέμα «Αντιμετωπίζοντας τις ανισότητες σε καιρό ενεργειακής κρίσης, πράσινης και ψηφιακής μετάβασης» (Tackling Inequalities in times of energy crisis, green and digital transition). Συμμετείχαν ο Γιάννης Ψυχάρης, Καθηγητής Περιφερειακής Οικονομικής Ανάλυσης στο Τμήμα Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και ο Ολιβιέ Βαρδακούλιας, Οικονομολόγος. Συντόνισε ο Γενικός Διευθυντής του ΕΝΑ Παναγιώτης Σκευοφύλαξ.

 

Δείτε το βίντεο της συζήτησης που διοργάνωσε το ΕΝΑ


Την ίδια ημέρα, ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΕΝΑ, Δρ. Φιλοσοφίας των Πανεπιστημίων Λονδίνου & Οξφόρδης Νίκος Ερηνάκης μίλησε στη συζήτηση «Πολιτιστικές πρωτοβουλίες στις μετα-πανδημικές ευρωπαϊκές περιφέρειες» (Cultural initiatives in the post-pandemic European regions).

Η εισήγηση του Νίκου Ερηνάκη:

Εικόνες από το πάνελ:

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου ο Yπεύθυνος Ανάπτυξης του ΕΝΑ Παναγιώτης Κορκολής συμμετείχε στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Ταμείο Ανάκαμψης» (Recovery Fund).

Η εισήγηση του Παναγιώτη Κορκολή:

Εικόνα από το πάνελ:

Την ίδια ημέρα, η Συντονίστρια του Κύκλου Οικονομικής & Κοινωνικής Ανάλυσης του ΕΝΑ Ευγενία Φωτονιάτα έλαβε μέρος στη συζήτηση με θέμα «Συμφωνία σύμπραξης για την περιφερειακή ανάπτυξη – Προκλήσεις και ευκαιρίες» (Partnership Agreement for Regional Development – Challenges and Opportunities).

Η εισήγηση της Ευγενίας Φωτονιάτα:

Eικόνα από το πάνελ: